Savunpoisto

Savunpoistotuotevalikoimaan kuuluvat savunpoistoikkunoiden ja -luukkujen hammastanko- ja ketjuavaajat, savunpoisto-ohjauskeskukset, savuilmaisimet sekä ohjauspainikkeet. Avaajia voidaan myös käyttää palo-ovien avaukseen ja ilmanvaihtojärjestelmän tuuletuksen toteutukseen. Toimitamme myös ratkaisut koneellisen savunpoiston ohjaukseen, sekä ATEX-tilojen savunpoistoon.

Kokonaisuudelle (ikkunaprofiili ja toimilaite) on suoritettu hyväksytysti EN12101-2 mukaiset toiminnallisuuskokeet. Kokonaisuus koostuu Purso Oy:n LK78-profiilista ja Stig Wahlström Oy:n edustamasta, Window Automation Industry Srl Mingardi MXL-ketjuavaajasta. Testatut ikkunat ovat kooltaan (valoaukko) 1100 (K) x 1300 (L) mm, sekä 1100 (K) x 2300 (L). Ketjuavaajan tyyppi on 1MXL. Testatut ominaisuudet ovat EN12101-2 mukaisesti ANNEX B, ANNEX C, ANNEX D, ANNEX E, ANNEX F ja ANNEX G ja kaikki testit on suoritettu hyväksytysti.

Kesäkuussa 2016 laajensimme savunpoistotuoteperhettämme, jonka selvitystyön teki VTT Expert Services Oy. Tuoteperheeseen kuuluu seuraavien alumiiniprofiilien valmistajien erikoisprofiilit savunpoistoon; Sapa, Nokian Profiilit, Schüco sekä Purso. Toimilaitteina ovat Mingardin MXL-ketjuavaajat.

Helposti avattavien ikkunoiden ohjeistus (RIL-232-2012) pätee edelleen, eli jos ikkuna on suunniteltu tuuletuskäyttöön, voidaan ikkuna myös varustaa savunpoistotoiminnoin, ilman että kokonaisuus on testattu EN12101-2 mukaan.