Savunpoisto

Savunpoistotuotevalikoimaan kuuluvat savunpoistoikkunoiden / -luukkujen hammastanko- ja ketjuavaajat, savunpoisto-ohjauskeskukset, savuilmaisimet sekä ohjauspainikkeet. Avaajia voidaan myös käyttää palo-ovien avaukseen ja ilmanvaihtojärjestelmän tuuletuksen toteutukseen.

Kokonaisuudelle (ikkunaprofiili ja toimilaite) on suoritettu hyväksytysti EN12101-2 mukaiset toiminnallisuuskokeet. Kokonaisuus koostuu Purso Oy:n LK78-profiilista ja Stig Wahlström Oy:n edustamasta Window Automation Industry Srl Mingardi MXL-ketjuavaajasta. Testatun ikkunan valoaukon koko on 1100 (K) x 1300(L) mm ja ketjuavaajan tyyppi on 1MXL. Testatut ominaisuudet ovat EN12101-2 mukaisesti ANNEX B, ANNEX C, ANNEX D, ANNEX E, ANNEX F ja ANNEX G ja kaikki testit on suoritettu hyväksytysti.

Kesäkuussa 2016 olemme suorittaneet tuoteperhelaajennuksen ja selvitystyön on tehnyt VTT Expert Services Oy. Tuoteperheeseen kuuluu seuraavien alumiiniprofiilien valmistajien erikoisprofiilit savunpoistoon; Sapa, Nokian Profiilit, Schüco sekä Purso. Toimilaitteina ovat Mingardin MXL-ketjuavaajat.

Olemme myös testanneet ikkunaa kooltaan 1100 (K) x 2300 (L) kahdella 1MXL ketjuavaajalla. Testattu ominaisuus on EN12101-2 mukaisesti ANNEX B ja testi on suoritettu hyväksytysti. Helposti avattavien ikkunoiden ohjeistus (RIL-232-2012) pätee edelleen, eli jos ikkuna on suunniteltu tuuletuskäyttöön, voidaan ikkuna myös varustaa savunpoistotoiminnoin ilman että kokonaisuus on testattu EN12101-2 mukaan.